2009. augusztus 18., kedd

Könyvek

Ilgya kért fel egy új játékra, vagyis hogy osszam meg veletek, mit is olvasok jelenleg. Évközben biztos megbánom majd, hogy nem kezdtem bele az Aranyemberbe Jókaitól (egyébként ő az egyik kedvenc magyar íróm), de még júliusban jött az ötlet, hogy most úgyis szünidő van, el kéne olvasni újra a Harry Potter köteteket egybe, hamár meg van mind a hét rész. Nem tehetek róla, de azt hiszem soha nem fogom őket megunni:) Épp nemrég kezdtem bele az ötödik részbe...


Szóval itt van a 161. oldalról az 5. mondat:
"Mrs. Weasley erőtlenül mosolygott" A helyzetet hosszadalmas lenne elmagyarázni, inkább hagyjuk:)
Az is igaz, hogy a Harry Potter könyvekkel párhuzamosan egy angol könyvet is olvasok, hogy minnél inkább fejlődjön a szókincsem, meg arra is gondoltam , nem árt az ilyen dolgokkal is tisztában lenni...


Elég kemény olvasmány... Ishmael 12 éves volt, mikor kitört a polgár háború Siera Leone-ban. Leírja hogy veszítette el először szüleit, utána a bátyját, hogy kellett menekülni étlen-szomjan, és hogy milyen szörnyűségeket kellet átélnie, mire Amerikába emigrálhatott.
És az a bizonyos 5. mondat: "-We are going to the hospital for your examination, and after that we will give you a tour of the city."
Én kiváncsi lennék arra, hogy mit olvas Tina, Rika, Csuti, Marcsi és Éva:)
Üdv: Szilvi

2009. augusztus 6., csütörtök

Díj és blogcandy

Először szeretném megköszönni Csutinak és Rikának, hogy megajándékoztak a limonádé díjjal, jól esik, hogy rám gondoltak. Sajnos már elkéstem a díj feltevésével (szabadidőmben most kénytelen vagyok angolozni), és már mindenkinél járt a limonádé.


Simonék indítottak egy blogcandyt, nekünk csak az a dolgunk, hogy írjunk egy kis véleményt a blogunkra. Szerintem az egyik legfőbb érv mellettük, hogy ingyen van a postaköltség 120 dollár felett. A másik érv pedig az, hogy pont azok a dolgok vannak náluk, amiket szeretek/szeretnék: rengeteg Prima virág, gyönyörű pecsétek, Tim Holtz cuccok, stb.
Itt is van a link a boltjukba: http://www.simonsaysstamp.com/servlet/StoreFront

Legyne szép napod: Szilvi