2009. szeptember 26., szombat

1937

Timcsoca kihívása megint megihletett, most egy vázlat alapján kellett dolgozni, melyet Izzie készített. Arra gondoltam, felhasználom az Órás készlet maradék papírjait. Ezután elővettem a régi családi képeket, és ki is választottam egyet.


Egyelőre pont a lényeg kimaradt, hisz nincsenek rajta nevek. Ha sikerül kiderítenem mindenkiét, feltétlen pótlom. Egyébként azt tudom, hogy a férfiak közül az első az ükapám az utolsó pedig a dédapám. A női sorban a második az ükanyám és mellette ül a lánya, az én dédanyám:)
Az oldal egyik különlegessége a fancy pants-es kaparós matrica a szélén, ez a blogcandy nyereményemből van, és szerintem pont ide találták ki:)
Varrást is használtam, hogy megfeleljek Simonék legújabb kihívására.
Egyébként így utólag nézve lehet, hogy igencsak hatották rám Monika gyönyörű oldalai, feltétlen látogass el hozzá!
A részletek:



Van még valami. Jovi megtisztelt egy díjjal, köszönöm, nagyon örülök neki!


Örülök, hogy itt jártál: Szilvi

2009. szeptember 13., vasárnap

Tündér

Ez az oldal már nagyon rég tervben volt. Nagyon szeretem Szonjáról ezt a fotót. Úgy terveztem, hogy a fényképhez általam elkészített hátteret fogok használni, szóval Timcsoca kihívása épp kapóra jött.

Alapnak egy rózsaszín Bazill kartont választottam, majd ezt lefestettem Pastel Rosa akrilfestékkel, valamint nyomokban használtam zöld, fehér és Pastel Vanille festékeket. A lefestett papírt letakartam folpackkal, ezután vártam. A gond csak az volt, hogy túl sokat vártam... A folpackkal együtt a karton felső része is lejött az oldal háromnegyed részén. Végülis az ember saját hibáin tanul:) Másodszorra már csak 5 percet hagytam rajta a folpackot, és szerintem gyönyörű lett a végeredmény. A karton széleit ezután reszeltem és tintáztam. A díszitést nem akartam túlzásba vinni. Választottam két könyvlapot, csipkét meg hullámkartont a fénykép alá, egy Daisy'D- papírból kivágtam egy rózsát, és még egy grungeboard angyal szárny is az oldalra került. A részletek: