2009. január 23., péntek

Minialbum a 70. születésnapra

Mint már említettem, nagyszüleimnek egy kis minialbumot készítettem erre az évfordulóra. Tervem szerint az első oldalpáron kisbabakori fényképeket szkreppeltem meg, a következő oldalpáron a fiatal korukat, végül pedig a gyerekeket, és az unokákat. Ez majdnem teljesen meg is valósult, mindössze két oldal nincs még kész: papa csecsemőkori képe, és az unokás oldal. De ami késik, az nem múlik... Mielőtt megmutanám az album oldalait, leírom közös jellemzőjüket: szinte mindent, amit lehetett, folyékony krétáztam, használtam hullámkartonokat, amiket előtte kávéztam, festettem, és minden oldalon találhatóak fém díszek, amiket a Rayherben vettem. A papírok Basic Greyesek és K&C-sek.
Itt van a borító:


Az egészet úgy kezdtem, hogy egy sötétbarna papírt felragasztottam a hullámkartonra. Erre került egy másik K&C-s papír, aminek kitéptem a közepét, és az aljából is 1 darabot. A két papír közé csipkéket ragasztottam, valamint régi könyvlapokat, illetve hullámkartont. A jobb felső sarokba került egy kis fém kulcs, amire masnit kötöttem kenderzsinegből. Kenderzsineggel kötöttem össze az oldal alján lévő szakadást is. A jobb alsó sarokban Prima virágok vannak, közepükben csőszegecsekkel. A borító közepén a szám az órás készletből van. Igazándiból nyomtatni szerettem volna a címet, és a dátumot is, de sajnos nem működött a nyomtatónk, úgyhogy ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Pár részletfotó:


Az első oldalon nagymamám látható 1939-ben (ennek a párja még nincs kész):



A fényképhez egy rózsaszín mintás BasicGrey papírt válaszottam. Ezt először is körbevarrtam, majd befestettem. A hátuljának a szélét kávéztam, majd átfestettem arany akril festékkel. Az elejét is kávéztam a varrás körül, illetve átfestettem arany és fehér akrilfestékkel .Azonban itt a festésnél sokkal több vizet használtam, mert azt szerettem volna, hogy a festék alatt látszódjon valamennyire a minta. Ezek után ezt felragasztottam egy ugyanakkora papírra, és felpödörtem a mintás papír szélét. A fotót hullámkartonra ragasztottam. A jobb alsó sarokban Prima virágokat használtam, a közepükbe Rayheres fagombokat varrtam. A fénykép alá még raktam egy barna hálót is. A cím betűmatrica, és hogy jobban kiemelkedjen az oldalról, ráragasztottam egy kartonra a betűket, és újra körbevágtam őket. Nagy örömömre sikerült megjavítanom a nyomtatót (ez az oldal már az átadás után készült), és kinyomtattam Mama nevét, és születésének dátumát. A nyomtatott szöveg felé még óvatosan festettem fehér és arany festéket. Egyébként ez kedvenc oldalam. Pár részlet fotó:


A következő oldalt már mutattam Nektek, úgyhogy nem írom le még egyszer:



Ennek az oldalnak a párján az esküvői kép található:


Alapnak itt is azt a sötéptbarna papírt használtam, mint az előző oldalon. Erre került egy nagyon szép K&C-s papír, aminek a széleit felpöndörítettem, és a jobb oldalából a tetején kitéptem egy darabot. A tépést kenderzsinórral összefűztem, és alá egy szintén K&C-s papírt ragasztottam. A fényképet természetesen hullámkartonra ragasztottam, kicsit ferdén. A fénykép alá csipkét helyeztem el, ebbe beletűztem két kis gombostűt. Valamint a fénykép mellé raktam még egy kis összecsavart könyvlapot, amit átkötöttem masnival. Bal oldalon használtam az órás készletből egy csipbórdot (imádom!), és a dátumot is odaragasztottam, kénytelen voltam a kézírásomat használni, véletlen el is kentem a tintát. A fénykép bal felső sarkába raktam egy köralakú tag-et. Efölé pedig a Kláritól kapott (nagyon köszönöm!) gyöngykarikát ragasztottam. Természetesen használtam sarokbélyegzőt is. Pár részlet:


A következő oldalon anyukám testvére, és anyukám található, szerencsére akadt egy fotó, ahol hasonlóan vannak elhelyezkedve (ennek az oldalnak sincs még kész a párja):


Őszintén szólva, ennek az oldalnak az elrendezésén heteken keresztül gondolkoztam, mígnem egy éjszaka, teljesen máshogy, mint ahogy terveztem, elkészült. A két fotót, egymás alá, egy kivételesen festetlen hullámkartonra ragasztottam, és összefűztem őket kenderzsinórral. Használtam tortapapírt, amit szintén Kláritól kaptam, valamint ide kívánkozott Juca bracketje is, amire nyomtató nem lévén kézzel írtam. A gombok anyukám varrósdobozából:) És az alap barna papírt én festettem és folyékony krétáztam. A részletek természetesen:)


Végül pedig a hátsó borító:



Ez igen egyszerű lett szerintem. Ismét Juca bracketjét használtam, erre raktam egy Rayheres fémkeretet. A keret alá fóliát ragasztottam.
Köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel: Szilvi

8 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nagyon szép lett! Szeretem a sok virágot, a sok papírt, a sok csipkét... Gratulálok!

Merika írta...

Itt is írom hogy csoda szép lett!Szóval honnan van a Prima virág?

kisvirág írta...

Gyönyörűűűűűűű lett!!!

BoBo írta...

Nagyon szép lett, gratulálok!!!

ilgya írta...

Jaj de gyönyörű szép ez az album!!! Úgy érzem ide is még sűrn be fogok nézni!!!Tetszik ez a stílus!

Brigi írta...

Szia Szilvi! Jesszus, ez tényleg nagyon szép kis album lett!!!nagyon ügyi vagy!:)salsera

Budaházi Brigitta írta...

Szia, még nem jártam Nálad, de amit találtam, az lenyűgözött. Csodaszép ez az album, és a többi munkád is! WOW!

{Hana} írta...

Itt is: GYÖNYÖRŰ!! Nekem nagyon-nagyon tetszik :-))) Élvezettel néztem végig megint!