2009. június 24., szerda

Őszi minialbum és kirándulások

Még az október 23-ai hosszú hétvégén elutaztunk Hajdúszoboszlóra azzal a céllal, hogy ott töltünk három napot és felfedezzük a környéket. Mondanom sem kell, az első nap pihenéssel telt, csak este mentünk el egy étterembe. De már a második nap útra készek voltunk és Debrecen felfedezése mellett döntöttünk. Legelőször is az Arborétumot látogattuk meg, ami ott van a Debreceni Egyetem mellett. Szerintem az egész család nagyon élvezte a sétát, hisz gyönyörűek voltak a növények és olyan hangulatos volt sétálni a száz éves fák között. És mivel tudtam, hogy majd lesz egy őszi készlet a Scrap.hu-n, jó sokat fotóztam, hogy legyen majd mit rakni az őszi minialbumomba:) Ma végre befejeztem az utolsó simításokat az albumon, úgyhogy itt is van:


A borítót úgy készítettem, hogy először a fa mintás papírból ragasztgattam kis fecniket a kartonra, majd az egészet befestettem barna festékkel, persze úgy, hogy foltokban kilátszódjon a papír. Itt az album többi része:




Ezt még külön megmutatom, mert ez lett a kedvenc oldalam. A testvéremmel vagyunk rajta:


A majd kétórás séta után ebédeltünk, utána pedig még sétáltunk a belvárosban, és megnéztük a fontosabb látnivalókat. Ezt próbáltam érdekessé tenni egy kis idegenvezetéssel is:) Másnap jöhetett a Hortobágy. Tényleg nagyon szép volt a táj, itt is egy sétával indítottunk, megnéztük a kilenc lyukú hidat is. Ebédre a Hortobágyi Csárdába mentünk, nagyon finom csülköt lehetett ott enni, még most is összefut a nyál a számban:) Ebéd után megnéztük a Madár kórházat, úgy sajnáltam szegényeket:


Még otthon az interneten valami program után kutatva találtam a Daru lesést. Jelentkeztünk is rá. A dolog úgy indult, hogy tartottak nekünk egy hosszú előadást a darvakról, úgyhogy teljesen kilettük okosítva darumadár téren:) Utána pedig indulhattunk csoportokban a pusztába, elvezettek minket egy helyre, ahol jól meglehetett figyelni, hogy szállnak a darvak az éjszakázó helyük felé. Nagyszerű élmény volt, igaz, hogy azért persze elkerültek minket a darvak jó messzire, de tényleg szép természeti jelenség, ajánlom mindenkinek! Próbáltam fotózni is, de hát elég messze repültek tőlünk:


Üdv: Szilvi

5 megjegyzés:

ilgya írta...

Ez gyönyörű lett,teljesen odavagyok érte!!!!!!!!!Azt hiszem nézegetem még egy darabig!!!

csuti írta...

Az albumod csodaszép lett, telis-tele ötletekkel.

A blogomon vár téged egy kis meglepi!

Eszter(beszteri) írta...

Gyönyörű album! Így irigyellek, hogy ilyeneket tudsz! :)

Rika írta...

Az album tuti jó lett! A darules miatt irigyellek! Már én is tervbe vettem.

Monika/Buzsy írta...

Nagyon szep album! Tetszenek a szinek, a diszites! Nagyon ugyes vagy!